Gruplarımız

1. BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE TAKİBİ GRUBU:

a. Yayın Araştırma ve Takibi Grubu (YAT):

Yabancı dil (öncelikli olarak İngilizce) bilgisi olan bu grup, çok aktif çalışan ve sürekli literatür tarayan, dünyadaki ve ülkemizdeki biyolojik tüm gelişmeleri takip eden ve bu yayınları paylaşan bir ekiptir. Dolayısıyla adeta kütüphaneye benzer bir veri tabanı oluşturmaktadır. Ulusal Biyoloji Kütüphanesi oluşturulması amacıyla üniversitelerde çalışmalar yapmakta olan grubumuz ileriki aşamada bu kütüphanelerin birleştirilerek ulusal boyutta ULAKBİM’e benzer yapıda bir şekil almasını sağlayacaktır.

b. Proje Düzenleme Grubu:

Bu grup, bilimsel proje üreterek bu projelerin oluşturulması ve hayata geçirilmesi noktasında gerekli çalışmaları yapmaktadır. Gerçekleştirilen proje yarışmalarında yarışacak kişilere yardımcı olmaktadır. Projeler, sadece Biyolojik Bilimler ile ilgili ve güncel niteliğe sahiptir.

c. Müdahale Grubu:

İlk etapta, ülkemizdeki meydana gelen biyolojik olayları veya biyolojik tehditleri takip eden ve bu olayların sonucunda ortaya çıkan biyolojik etkileri tespit edip müdahale eden AKUT tarzı bir ekiptir. Bu ekip ayrıca daha önceden ülkemizle ilgili meydana gelmiş olayların biyolojik etkilerinin devam edip etmediği ile ilgili çalışmalar ve araştırmalar yapmaktadır. Bu çalışmaların her biri için raporlar hazırlayacak ve bu raporları Yönetim Kurulu'na sunacaktır. Türkiye’nin önceden belirlenecek kritik öneme sahip bölgelerinde (denizler, göller, barajlar, ormanlık alanlar; termik, nükleer, hidroelektrik santrali yakınları, vb.) Biyolojik Araştırma Laboratuvarları’nın kurulmasına çalışmaktadır. TEMA, Çevre Koruma, Hayvanları Koruma, Doğa Araştırmaları Derneği gibi derneklerle beraber faaliyetler yapmaktadır.

2. KARİYER PLANLAMA MERKEZİ (KPM):

Bu merkez Biyolojik Bilimlerde okuyan ve mezun olmuş öğrencilerin kariyerleri ile ilgili çalışmalar yapar. Kişilerin bilgileri bu merkezde toplanır ve tamamen aracı bir kurum gibi çalışarak kişilerin iş bulmalarına ve kariyer yapmalarına yardımcı olur. Bu merkezin bir yapım aşamasında bir internet sitesi bulunmaktadır ve kişiler buradan başvuru yapabilecektir. Merkez bu internet sitesini yönetmekle yükümlüdür. Merkez, veri tabanındaki bilgileri 6 ayda bir Yönetim Kurulu'na sunar. KPM internet sitesi için tıklayınız.

3. İLETİŞİM GRUBU:

a. Biyologlarla İlişkiler Grubu:

i. Yurtiçindeki Biyologlarla İlişkiler Grubu:

1. Öğrencilerle ve Öğretim Üyeleri ile İletişim Grubu (ÖÖİ):

Bu grup, ülkemizdeki tüm Biyolojik Bilimler bölümlerinde okuyan öğrenciler ve öğretim üyeleriyle iletişim kurarak onları bu konuda ülkemizde yapılacak faaliyetlerden haberdar eder, onlardan çeşitli geribildirimler alıp grup üyeleriyle paylaşır, öğrencilerin ve öğretim üyelerinin mevcut durumları ve sorunlarıyla ile ilgili bilgiler edinir, ülkemizdeki tüm Biyolojik Bilimler bölümlerinde okuyan öğrencilerin ve öğretim üyelerinin sayısı ile ilgili bilgi verir, öğrencilerin kurdukları topluluklar, kulüpler vs ile iletişim kurar.

2. Mezunlarla İletişim Grubu (Mİ):

Bu grup, ülkemizdeki tüm Biyolojik Bilimler bölümlerinden mezun öğrenciler ile iletişim kurarak onları bu konuda ülkemizde yapılacak faaliyetlerden haberdar eder, onlardan çeşitli geri bildirimler alıp grup üyeleriyle paylaşır, onların mevcut durumları ve sorunlarıyla ile ilgili bilgiler edinir, ülkemizdeki tüm Biyolojik Bilimler bölümlerinden mezun kişilerin sayısı ile ilgili bilgi edinmeye çalışır, kurdukları topluluklar, kulüpler vs ile iletişim halindedir.

ii. Yurtdışındaki Biyologlarla İlişkiler Grubu (YBİ):

Yabancı dil (öncelikli olarak İngilizce) bilgisi olan bu grup, yurtdışındaki biyologlarla iletişim kurarak oradaki biyologların mevcut durumları ile ilgili bilgiler edinir, kurdukları topluluklar, kulüpler vs ile iletişim halindedir, gerektiğinde bu temaslar sonucunda ülkemizdeki biyologların yurtdışında eğitimlerine devam etmeleri ya da çalışmalar yapmaları için ve ortak girişimlerde bulunmak için aracı olur.

b. Halkla İlişkiler Grubu (Hİ):

Bu grup, yapılacak organizasyonların halka duyurularını yapar, halkın mesleğimizle ilgili nabzını tutar.

c. Kurumlarla İlişkiler Grubu (KAİ):

Bu grup, mevzuatla ilgili her türlü bilgiye sahiptir, şu anki mevzuat hakkında herkese bilgi verir, mevzuat değişikliklerini ve bu konudaki gelişmeleri, toplantıları takip eder, bu bilgileri herkesle paylaşır, yapılması gerekenlerle ilgili Yönetim Kurulu'na görüş bildirir, TÜBİTAK’ın ilgili bölümleriyle, Bakanlıklarla, STK'larla, vs temaslarda bulunur. KYOTO Protokolü konusunda da çalışma yapar.

4. ORGANİZASYON DÜZENLEME KOMİTESİ (ODK):

Bu komite, fuar, kongre, çalıştay, panel, konferans, seminer, söyleşi, yarışma gibi yapılacak olan organizasyonlarla ilgili düzenlemelerden sorumludur. Bunların tarihlerinin belirlenmesi, yer tespiti, onay alınması, davetler, katılımcılarla ilişki, vs hepsinden sorumludur.

5. TEKNOLOJİ GRUBU:

Gerçekleştirilecek organizasyonlarda tüm teknik altyapının oluşturulmasından sorumludur. Ayrıca internet ortamında oluşturulan siteleri hazırlar, düzenler.

6. MEDYA GRUBU:

Bu grup, basılı ve basılı olmayan medya ile ilgili her türlü işi yapmaktadır. Ayrıca Bilimsel ve Sosyal içerikli derginin çıkarılması ve satışını gerçekleştirir ve elektronik ortamdan bülten yayınlar. Bunun dışında medya ile ilişki kurulmasından sorumludur. Yapılacak organizasyonların medya reklamlarının yapılmasını sağlar, medyada çeşitli programların gerçekleşmesinde önemli katkıda bulunar, bunlar için çalışmalar ve görüşmeler yaparak yeni programlar yapılmasını sağlar, medyada mesleğin tanıtılması için her türlü çalışmayı yapar.